Во рамките на Програмата за одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Блаже Конески, Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ во соработка со МОН и Министерството за култура, распиша два конкурса:

Повеќе...

,,Со зборови си ги упатил народите во верата Божја.

Со делата си се издигнал, преблажене, кон божествен и блажен живот.

Повеќе...

Софија Иванова, студентка на Катедрата за италијански јазик и книжевност, освои награда на конкурсот „Италијанскиот јазик помеѓу збор и слика (графити, илустрации и стрипови" – „L'italiano tra parola e immagine" по повод XX Недела на италијанскиот јазик  во светот.

Повеќе...

И по 97 години од раѓањето на Ацо Шопов, глаголењата од тишината остануваат инспирација за младите, современиците и почитувачите на неговото дело.

Повеќе...

Филолошкиот факултет и Факултетот за туризам и бизнис логистика на 24 ноември 2020 г. организираа виртуелен настан по повод Неделата на италијанската кујна во светот.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ на 22 овој месец организираше настан по повод Неделата на италијанскиот јазик во светот, насловен „La letteratura per bambini tra la Macedonia del Nord e l’Italia: un confronto – Книжевноста за деца во Северна Македонија и Италија: компаративен преглед“  преку платфомата Zoom. 

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.