Спој на Штип и Париз преку различните културни особености

Повеќе...

Институтот за јазици при Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип организира тримесечни Online курсеви по шпански јазик.

Повеќе...

На ден 2.7.2020 г., доц. д-р Натка Јанкова Алаѓозовска, професор на Катедрата за англиски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип, одржа онлајн работилница на тема „Интеркултурната компетенција - неопходна компонента при изучувањето странски јазици“.

Повеќе...

Студентите од Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип активно се вклучуваат во одбележувањето на 26 септември, Европскиот ден на јазиците.

Повеќе...

Честопати велиме дека студентите се најпрогресивната и револуционерна сила, која може да донесе позитивни промени во едно општество, а воедно и да придонесе за темелна промена на општествената матрица.

Повеќе...

Деновиве излезе од печат книгата со наслов „Мистичните патеки на Мевлана и Јунус Емре“ од проф. д-р Махмут Челик и м-р Ивана Котева.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.