Од пристигнатите 54 есеи на тема „Половина за нас, половина за другите“ – мудрост или тајна за опстанокот на човекот и светот, комисијата, составена од писатели и професори од катедрата за македонски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, одлучи во потесен круг да влезат есеите на:

Повеќе...

Првите 60 новозапишани студенти во учебната 2020/2021 г. на која било студиска програма на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“, ќе бидат ослободени од плаќање партиципација за првата година од студиите.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.