Почитувани,

Ве покануваме на настанот што ќе се одржи во вторник, во организација на Групата за итaлијански јазик и книжевност.

Повеќе...

Катедрата за германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Штип во соработка со Филолошкиот факултет при Државниот универзитет во Тетово и Австриската амбасада беше домаќин и организираше Работилница насловена „Poetry slam“.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при УГД и германскиот деск „Проспертoп“ денес потпишаа Меморандум за соработка преку кој студентите ќе можат да добијат платена пракса, а најдобрите можат да добијат и вработување.

Повеќе...

„Фолклорот како чувар на народниот јазик и народниот бит“ беше тема на предавањето кое во организација на Книжевниот клуб „Кула“ на Филолошкиот факултет при УГД го одржа Иван Котев, собирач на народно творештво, фолклорист и истражувач.

Повеќе...

Пред членовите на Книжевниот клуб „Кула“ и студентите на Филолошкиот факултет при УГД - Штип на 31 октомври (четврток) свое предавање ќе одржи Иван Котев, познат македонски собирач на народното творештво, фолклорист и  истражувач.

Повеќе...

Почитувани љубители на германскиот јазик и култура,

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.