Јазикот и неговата комуникациска моќ е насловот на настанот организиран од страна на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип со кој, меѓу другото, се одбележува јубилејната десетгодишнина од постоењето на Факултетот.

Повеќе...

Филолошки факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ десетгодишнината од своето постоење ќе ја одбележи, меѓу другото, со организирање Конкурс за најдобар есеј и цртеж на тема „Јазикот и неговата комуникациска моќ“.

Повеќе...

Проф. д-р Нина Даскаловска беше поканета да даде свој придонес во создавањето на енциклопедијата за изучување на англискиот јазик The TESOL Encyclopedia of English Language Teaching во издание на издавачката куќа Wiley во САД.

Повеќе...

Филолошкиот факултет во Штип го објави четвртиот број од меѓународното научно списание „Палимпсест“ во печатена и во електронска (http://js.ugd.edu.mk/index.php/PAL) форма.

Повеќе...

Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип и Воронешки државен универзитет (Русија) ја организираат Третата меѓународна научна конференција „ФИЛКО“: филологија, култура и образование.

Повеќе...

Деканката на Филолошкиот факултет при УГД - Штип, доц. д-р Драгана Кузмановска, учествуваше на Тркалезна маса како гостин-предавач пред студентите по германистика на Факултетот по класични и нови филологии при Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски“ во Софија.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.