Групата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во соработка со Турското катче на Институтот „Јунус Емре“, што се наоѓа во Кампус 4, организираа интерактивна програма за Денот на образование на турски јазик на 20 декември 2018 год.

Повеќе...

Работилницата за превод со студентите на Филолошкиот факултет при УГД - Штип со гостинот предавач проф. Бенјамин Лангер успешно заврши..

Повеќе...

Филолошкиот факултет при  Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип во рамките на програмата „Еразмус плус“ е домаќин на уште еден професор од Бугарија. Во рамките на воспоставената соработка со Универзитетот во Велико Трново, во еднонеделен престој на Филолошкиот факултет престојуваше проф. д-р Вања Ангелова.

Повеќе...

Хуманитарна акција ,,Подари играчка" организирана од Филолошки факултет - Штип за децата во детско одделение при Клиничка болница - Штип.

Филолошкиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во соработка со Друштвото за македонско – германско пријателство и Гете Иснтистутот организира предавање за студентите од насоката Гремански јазик – преведување и толкување.

Повеќе...

Студентката од Одделот за германски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет, УГД-Штип, Адријана Трајанова е меѓу годинешните добитници на престижната Награда за најдобар млад преведувач „Вавилон 2018“ за македонски превод на сегмент на германското дело „Да се имаме еден со друг” (“Dass wir uns haben”) од авторката Лујзе Мајер (Luise Maier).

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.