Почитувани, ве информираме дека Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип дава согласност за доделување на партиципации на студенти кои ќе бидат запишани на студиските програми на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип како редовни студенти во државна квота, во првиот уписен рок во учебната 2018/2019 година.

Повеќе...

Филолошкиот факултет го објави петтиот број од меѓународното научно списание „Палимпсест“ во електронска форма (http://js.ugd.edu.mk/index.php/PAL) со трудови од автори од Македонија, Египет, Турција и од Мароко.

Повеќе...

Филолошкиот факултат при УГД и Филолошкиот факултет на  Вороњежкиот државен универзитет во Вороњеж, Русија, по третпат ја организираат Меѓународната научна конференција „ФИЛКО – филологија, култура, образование“. Во два дена (четврток и петок, 26 и 27 април 2018 година) се поместени повеќе излагања на претставници од повеќе држави.

Повеќе...

Институтот за јазици на Филолошкиот факултет при УГД го заврши првиот циклус на интерактивни курсеви за странски јазици.

Повеќе...

На 25 април, 2017 год., во големиот амфитеатар на Филолошкиот факултет, проф. д-р Марина Јањиќ, редовен професор на Филозофскиот факултет на универзитетот во Ниш, Р. Србија одржа предавање од областа на методиката на наставата по јазик.

Повеќе...

Филолошки факултет, УГД-Штип, Ве поканува да го проследите пленарното предавање на проф. д-р Волф Ошлис на 27.4.2018 г. (петок), со почеток во 10 ч., на Кампус 4.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.