Со настан насловен „Плати кафе со поезија“ денес Филолошкиот факултет заедно со Универзитетската библиотека „Гоце Делчев“ го одбележаа 21 март - Светскиот ден на поезијата.

Повеќе...

Групата за турски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет, во соработка со наставниците од Филолошкиот факултет, наставниците од Институтот за јазици при Филолошкиот факултет и Турското катче на Институтот „Јунус Емре“ - Штип во Универзитетската библиотека на Филолошкиот факултет при УГД организираа прослава за Денот на жената.

Повеќе...

Филолошкиот факултет заедно со издавачката куќа „Просветно дело“ организираа Советување за наставници, филолози, студенти и професори за тоа како најдобро да се употребуваат актуелните списанија за деца и млади во наставниот процес.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип се вклучува во одбележувањето на Светскиот ден на поезијата.

НУУБ „Гоце Делчев“ - Штип и студентите од Катедрата за македонски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет се носители и организатори на настанот „Плати кафе со поезија, 2019".

Повеќе...

Ве покануваме да учествувате во Четвртата меѓународна научна конференција „ФИЛКО“: филологија, култура и образование што ќе се одржи на 23-25 маj 2019 година на Филолошкиот факултет при Воронешкиот државен универзитет (Русија)

Повеќе...

Секој сака сопственото име да му биде пренесено на точен начин во личните документи на латинична транскрипција.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.