На 25 април, 2017 год., во големиот амфитеатар на Филолошкиот факултет, проф. д-р Марина Јањиќ, редовен професор на Филозофскиот факултет на универзитетот во Ниш, Р. Србија одржа предавање од областа на методиката на наставата по јазик.

Повеќе...

Филолошки факултет, УГД-Штип, Ве поканува да го проследите пленарното предавање на проф. д-р Волф Ошлис на 27.4.2018 г. (петок), со почеток во 10 ч., на Кампус 4.

Повеќе...

Филолошкиот факултет во Штип го објави четвртиот број од меѓународното научно списание „Палимпсест“ во печатена и во електронска (http://js.ugd.edu.mk/index.php/PAL) форма.

Повеќе...

Филолошкиот факултат при УГД и Филолошкиот факултет на  Вороњежкиот државен универзитет во Вороњеж, Русија, по третпат ја организираат Меѓународната научна конференција „ФИЛКО – филологија, култура, образование“. Во два дена (четврток и петок, 26 и 27 април 2018 година) се поместени повеќе излагања на претставници од повеќе држави.

Повеќе...

Јазикот и неговата комуникациска моќ е насловот на настанот организиран од страна на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип со кој, меѓу другото, се одбележува јубилејната десетгодишнина од постоењето на Факултетот.

Повеќе...

Филолошки факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ десетгодишнината од своето постоење ќе ја одбележи, меѓу другото, со организирање Конкурс за најдобар есеј и цртеж на тема „Јазикот и неговата комуникациска моќ“.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.