Неколкумина професори од Филолошкиот факултет при УГД-Штип учествуваа на петнаесеттата Меѓународна конференција „KNOWLEDGE IN PRACTICE“ во Банско, Р. Бугарија.

Повеќе...

Студентите, средношколците и сите граѓани ќе имаат простор каде што ќе можат одблизу да се запознаат со турската култура, традиција и литература.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип на своите студенти им овозможи средба со познатата австриска писателка Роземари Ајхингер.

Повеќе...

Катедрата за германски јазик на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Центарот за странски јазици и судски преводи „Германика“ во Штип организираат Германска божиќна забава, со цел да се претстави дел од католичката традиција за божиќните празници.

Повеќе...

Во рамките на потпишаниот Договор за соработка помеѓу Филолошкиот факултет при УГД и Филозофскиот факултет во Ниш, со свои предавања на Филолошкиот факултет при УГД гостуваа проф. д-р Снежана Милосављевиќ-Милиќ,  доц. д-р Јелена Јовановиќ и доц. д-р Снежана Божиќ од Филозофскиот факултет во Ниш.  

Повеќе...

Протокол за соработка потпишаа Универзитетот „Гоце Делчев“ и Институтот „Јунус Емре“ - Скопје. Со Протоколот се предвидува отворање на Турско катче со предавална во Кампус 4, на Филолошкиот факултет при УГД.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.