Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип денес го посети одделот за Педијатрија при Клиничкиот центар во Штип за да ги донира подароците од организираната хуманитарна акција „Подари играчка“.

Повеќе...

На покана на Катедрата за македонски јазик и книжевниот клуб „Кула“ од Филолошкиот факултет при УГД - Штип, во библиотеката на Филолошки факултет писателот за деца и млади Киро Донев одржа средба и работилница со студентите од Факултетот.

Повеќе...

Почитувани колеги!

Ве покануваме да учествувате во Петтата меѓународна научна конференција „ФИЛКО“: филологија, култура и образование што ќе се одржи на 2-4 април 2020 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип, Македонија.

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“  во Штип организира хуманитарна акција „Подари играчка“.

Повеќе...

Студенти, средношколци и основци вчера се сретнаа со писателот за деца и млади Горјан Петрески. Средбата се одржа на покана на книжевниот клуб „Кула“ при Универзитетот „Гоце Делчев“.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.