Филолошкиот факултет при УГД и германскиот деск „Проспертoп“ денес потпишаа Меморандум за соработка преку кој студентите ќе можат да добијат платена пракса, а најдобрите можат да добијат и вработување.

Повеќе...

Во рамките на проектот „Француски учиме - македонски читаме, култура спојуваме и развиваме" делегација од Штип реализираше предавање и претставување на македонската литература во Париз.

Повеќе...

Со гордост објавуваме дека нашите студенти ќе имаат можност за платена практична настава со која ќе се стекнат со вредно практично искуство, а за тоа ќе добијат соодветна финансиска поткрепа. 

Повеќе...

Почитувани љубители на германскиот јазик и култура,

Повеќе...

Комитетот на Министри одлучи Европскиот Ден на Јазиците да се празнува на 26 септември секоја година.

Повеќе...

Со цел да се документира и забележи усното творештво од постарите раскажувачи, Филолошкиот факултет при УГД – Штип и НУУБ „Гоце Делчев" – Штип започнаа со реализација на проектот „Дедо Стојан раскажува".

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.