Софија Иванова, студентка на Катедрата за италијански јазик и книжевност, освои награда на конкурсот „Италијанскиот јазик помеѓу збор и слика (графити, илустрации и стрипови" – „L'italiano tra parola e immagine" по повод XX Недела на италијанскиот јазик  во светот.

Повеќе...

На 7.10.2020 година кандидатката Елена Арсовска го одбрани својот магистерски труд под наслов Употребата на модалните глаголи во научни трудови на англиски и на македонски јазик пред комисија во состав: проф. д-р Марија Кусевска – ментор, проф. д-р Нина Даскаловска – претседател и проф. д-р Билјана Ивановска.

Повеќе...

Спој на Штип и Париз преку различните културни особености

Повеќе...

Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ на 22 овој месец организираше настан по повод Неделата на италијанскиот јазик во светот, насловен „La letteratura per bambini tra la Macedonia del Nord e l’Italia: un confronto – Книжевноста за деца во Северна Македонија и Италија: компаративен преглед“  преку платфомата Zoom. 

Повеќе...

Студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип повеќе од една деценија имаат можност да го изучуваат францускиот јазик и да се запознаат со богатото француско културно наследство.

Повеќе...

Студентите од Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип активно се вклучуваат во одбележувањето на 26 септември, Европскиот ден на јазиците.

Повеќе...

Технички секретар

Јулијана Денкова
Тел: +389 32 550 150
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Влатко Берковски

Тел: +389 32 550 068

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Секретар

Виолета Шаклева

Тел: +389 32 550 021

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.